Ονυχομυκητίαση

Οι μυκητιασικές λοιμώξεις είναι ένα κοινό πρόβλημα, το οποίο προσβάλλει συχνά τα πόδια. Δυστυχώς, συχνά αγνοείται ή αποκρύπτεται, επειδή συμβαίνει στα πόδια που συχνά δεν εκτίθενται – κάτι που προφανώς δεν είναι η λύση. Δυστυχώς, η προσέγγιση αυτή είναι πολύ ακατάλληλη και ανεύθυνη, όχι μόνο λόγω της δικής σας υγείας και αισθητικής, αλλά και επειδή οι λοιμώξεις αυτές είναι μεταδοτικές.

Πώς να αναγνωρίσετε την τριχοφυτίαση ποδιών; Ποια είναι τα συμπτώματα;

Contents

Αυτή η κατάσταση είναι πολύ δημοφιλής όταν πρόκειται για συνθήκες νυχιών ποδιού, και τα συμπτώματα είναι αρκετά αισθητά ότι η αγνόησή τους είναι σχεδόν αδύνατη. Η νευρωμένη πλάκα νυχιών αλλάζει το χρώμα και το σχήμα της, και γίνεται εύθραυστη και άσχημη Οι αλλαγές ξεκινούν από την άκρη του νυχιού, που αλλάζει το χρώμα σε κιτρινωπό- καφέ, αλλά μια κατάσταση που δεν αντιμετωπίζεται θα καλύψει ένα μεγαλύτερο μέρος της πλάκας των νυχιών, καθώς και θα μεταφερθεί σε άλλα δάκτυλα. Με το πέρασμα του χρόνου, ολόκληρο το νύχι μπορεί να γίνει εύθραυστο και άσχημο, καθώς και αξιοσημείωτα παχύτερο – μέχρι το σημείο που θα είναι δύσκολο να το κόψετε.

Ποια είναι τα αίτια της ονυχομυκητίασης;

H τριχοφυτίαση ποδιών μπορεί να συμβληθεί, αυτό είναι αλήθεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να δώσετε προσοχή όταν γυμνάζεστε σε δημόσιους χώρους, ειδικά σε υγρό περιβάλλον που είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για μύκητες: ντους, μπανιέρες, πισίνες, σάουνες. Πρέπει να προσέξετε, γιατί κάποιος με χαμηλή ανοσία που πάσχει από άλλες συστηματικές ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι αυτοάνοσες ασθένειες ή οι ορμονικές διαταραχές, καθώς και άλλους παράγοντες που προκαλούν εξασθένηση της ανοσίας μπορεί εύκολα να αποκτήσει μια τέτοια ασθένεια λόγω μόλυνσης. Εκτός από αυτό, η λοίμωξη μπορεί φυσικά να προκληθεί από τη χρήση των ίδιων παπουτσιών με κάποιον ήδη μολυσμένο. Πρέπει να προσέξετε και να εφαρμόσετε σωστή υγιεινή για να αποφύγετε αυτήν την κατάσταση.

Πώς να αντιμετωπίσετε την ονυχομυκητίαση;

Φυσικά, το πρόβλημα δεν μπορεί να αγνοηθεί, γιατί όταν μολυνθούν περισσότερα νύχια ή όταν μολυνθεί η πλάκα, η εξάλειψη του προβλήματος μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολη. Η θεραπεία για την ονυχομυκητίαση απαιτεί πολύ πειθαρχία από τον ασθενή. Όταν ένας γιατρός εξετάζει ένα άρρωστο νύχι, είναι συνήθως σε θέση να διαγνώσει τριχοφυτίαση ποδιών. Η μέθοδος θεραπείας εξαρτάται από την πρόοδο της νόσου. Όταν οι αλλαγές δεν είναι πολύ μεγάλες, ειδικά αυτοκόλλητα, υγρά ή βερνίκια με μυκητοκτόνο δράση είναι κάλα για να θεραπευτείτε. Αλλά όταν οι αλλαγές περιλαμβάνουν την πλειοψηφία της πλάκας των νυχιών, πιθανότατα θα πρέπει να πάρετε μυκητοκτόνα φάρμακα στόματος. Πόσο καιρό πρέπει να ληφθούν αυτά τα φάρμακα εξαρτάται από το πόσο προχωρημένη είναι η ασθένεια.

H τριχοφυτίαση ποδιών, είναι μια κοινή ασθένεια που είναι δυστυχώς πολύ εύκολη να μολυνθεί. Φυσικά, θα πρέπει να προσέχετε πάντα να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής και προφυλάξεων, αλλά σε περίπτωση που έχετε ήδη μολυνθεί, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό και να ξεκινήσετε τη θεραπεία σύμφωνα με τις συστάσεις τους.