Πόνοι στις αρθρώσεις – οι πιο συχνές αιτίες

Ο ακατάλληλος προστάτης, η οσφυαλγία και η παραμονή σε μια θέση χωρίς να κινηθείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, κυρίως καθισμένοι, οδηγούν σε πόνο γύρω από τη σπονδυλική στήλη, καθώς και ανάπτυξη φλεγμονών. Εάν εμφανιστεί μια αρθρίτιδα των μεσοσταθάλινων αρθρώσεων, μπορεί να αντιμετωπίσετε μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ισχυρό, διατρητικό πόνο, που περνάει κατά μήκος του οσφυϊκού τμήματος, μέσω των γλουτών, του ισχίου, του κάτω μέρους του μηρού σας, της κνήμης και φτάνει μέχρι τα πόδια. Ο πόνος παραλύει τους μυς σας και κάνει το περπάτημα πιο δύσκολο, αν όχι εντελώς αδύνατο. Αυτή είναι η σύντομη περιγραφή της ισχιαλγίας.

Ισχιαλγία – οξεία κήλη της σπονδυλικής στήλης

Contents

Η βλάβη στο ισχιακό νεύρο είναι συνέπεια ενός ολισθαίνοντος δίσκου ή αυξημένης σωματικής προσπάθειας. Οι άνθρωποι που δεν έχουν ασκηθεί πριν και ξαφνικά αρχίζουν να επιχειρούν έντονους μαραθώνιους καταδικάζονται σε αρθρίτιδα γόνατων και μεσοσταθμική αρθρίτιδα. Όλες οι δραστηριότητες πρέπει να πραγματοποιούνται με προοπτική και γνώση αυτών των ορίων, καθώς το ξαφνικό και τεράστιο φορτίο στη σπονδυλική στήλη μπορεί να επηρεάσει την διόγκωση των σπονδύλων και την ανάπτυξη αρθρίτιδας.

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την Ισχιαλγία;

Για να μην έχετε οξεία αρθρίτιδα με οξεία κήλη της κατώτερης σπονδυλικής στήλης, θα πρέπει να αποφύγετε ξαφνικές κινήσεις, να σηκώνεστε πολύ γρήγορα και να αλλάζετε μη φυσικές θέσεις. Δεν πρέπει να επιβαρύνεστε με τη μεταφορά βαριών σακουλών ή σακιδίων. Εάν εργάζεστε καθισμένος, θα πρέπει να κάνετε σύντομα διαλείμματα και επίσης να κάνετε κάποια ασκήσεις τεντώματος. Ένα φορτίο στη σπονδυλική στήλη που μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση των αρθρώσεων μπορεί επίσης να είναι η παχυσαρκία. Έτσι, θα πρέπει να προσέξετε να μην προσθέσετε επιπλέον βάρος στη σπονδυλική στήλη και να μην ασκείστε πολύ έντονα κατά τη διάρκεια μιας διατροφής απώλειας βάρους, αλλά καλύτερα σταδιακά, καλύτερα με επαγγελματική βοήθεια, αυξάνοντας τα φορτία άσκησης. Εκτός από αυτό, θα πρέπει να τρώτε σωστά και να τροφοδοτείτε το σώμα σας με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μικρό/μακροστοιχεία. Η ποιότητα του ύπνου είναι ύψιστης σημασίας. Είναι γνωστό ότι ο ύπνος σε ένα στρώμα που είναι πολύ μαλακό είναι ανθυγιεινός για τη σπονδυλική στήλη. Θα πρέπει να παρέχετε στη σπονδυλική στήλη μια ευθεία θέση κατά τη διάρκεια του ύπνου, οπότε είναι καλύτερα εάν κοιμάστε σε μια επίπεδη επιφάνεια, τοποθετώντας την πλάτη σας προς τα κάτω Φυσικά, πρέπει να αλλάξετε τη θέση σας πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ύπνου, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα καλό στρώμα.

Εάν αισθάνομαι πόνοι στις αρθρώσεις, θα πρέπει να σταματήσω τη σωματική άσκηση;

Ανεξάρτητα από την ηλικία σας μετά τη θεραπεία της αρθρίτιδας, θα πρέπει να συνεχίσετε κανονικά την σωματική άσκηση. Ο αθλητισμός είναι μια καλή ιδέα. Μια καλή επιλογή για τους ηλικιωμένους που θέλουν να ενισχύσουν τις αρθρώσεις τους είναι το Βόρειο Περπάτημα. Η φυσική απώλεια κολλαγόνου μπορεί να εξαλειφθεί ακριβώς μέσω της σωματικής δραστηριότητας και μιας σωστά ισορροπημένης διατροφής. Είναι επίσης σημαντικό να οδηγείτε το ποδήλατο και να κολυμπάτε, καθώς και οι δυο αυτές δραστηριότητες επηρεάζουν θετικά τόσο τις αρθρώσεις όσο και τους μυς. Φυσικά, εάν δεν είχατε ασχοληθεί πριν, δεν πρέπει να ξεκινήσετε με μαραθώνα κολύμβησης ή ποδηλασία για μεγάλο διάστημα. Δεν πρέπει να ξεχάσετε την προθέρμανση, είναι απαραίτητη πριν από οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα, καθώς μπορεί να σας προστατεύσει αργότερα από προβλήματα με αρθρώσεις και μυς, όπως ο πόνος και αρθρίτιδα.