Τρόποι για την επίτευξη σταθερού και πλήρους στήθους

Τα όμορφα στήθη είναι εφικτά για κάθε γυναίκα. Χάρη στην σωστή φροντίδα και την επιλογή του σωστού σουτιέν, μπορεί να παρουσιαστούν ως δελεαστικά, σταθερά και υγιή

Αυτοεξέταση, οπότε δώστε προσοχή

Contents

Ένα όμορφο στήθος είναι ένα υγιή στήθος, οπότε η καθημερινή σας ρουτίνα πρέπει να περιλαμβάνει την παρατήρηση, την επαφή και την εξέταση των μαστών. Κάθε αλλαγή που συμβαίνει στη γενική περιοχή των στηθών και των θηλών θα είναι ευκολότερο να την δείτε αν η εξέταση γίνεται την ίδια ημέρα του μήνα. Ο καλύτερος χρόνος για τις γυναίκες που παρουσιάζουν εμμηνόρροια είναι μετά την περίοδο, μεταξύ της 6ης και της 10ης ημέρας του κύκλου. Είναι σημαντικό, γιατί σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα τα στήθη είναι μαλακά και λιγότερο ευαίσθητα στην αφή. Στην περίπτωση των γυναικών κατά την εμμηνόπαυση και μετά την εμμηνόπαυση, η μέρα δεν έχει σημασία – μπορεί να είναι οποιαδήποτε ημέρα του μήνα. Η εξέταση του στήθους είναι κάτι που καμία γυναίκα δεν πρέπει να παραμελεί. Θα σας επιτρέψει να εντοπίσετε τυχόν καρκίνο νωρίς. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να δείτε αν όλα είναι εντάξει και αν τα στήθη είναι ασφαλή και υγιή. Τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξετε είναι: ο τρόπος εμφάνισης του δέρματος, το σχήμα των στηθών και η κατάσταση των θηλών (ανεξάρτητα από το αν εκκρίνουν υγρό), καθώς και οποιεσδήποτε αλλαγές μπορεί να αισθανθείτε κάτω από τα δάχτυλά σας, πχ. αφύσικα εξογκώματα. Εάν έχετε αμφιβολίες πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως γιατρό. Δεν πρέπει να ξεχάσετε τη μαστογραφία και την υπερηχογραφία, καθώς και τις κανονικές επισκέψεις γυναικολόγου.

Αυτό που κάνει το στήθος σας πιο σφριγηλό και γεμάτο είναι επίσης ένα μασάζ. Στο δέρμα γύρω από την στήθος δεν του αρέσει το ζεστό νερό, επειδή καταστρέφει το προστατευτικό λιπιδικό στρώμα. Αλλά αγαπά το εναλλασσόμενο ζεστό και κρύο μασάζ με ρεύμα νερού. Στρέφοντας το νερό από την κεφαλή ντους στο στήθος σας, μπορείτε να κάνετε μια κίνηση με τη μορφή του αριθμού 8, που περιλαμβάνει και τα δύο στήθη. Στη συνέχεια, με κύκλους τρίψτε προϊόντα ενυδάτωσης, π.χ. αμυγδαλέλαιο, αργανέλαιο λάδι σιταριού, καθώς και έλαια από κύμινο, ξινόγαλα, μακαντάμια ή καρύδες, καθώς και ελαιόλαδο. Τι άλλο μπορεί να γίνει για να έχετε όμορφα στήθη; Ένα απαλό μασάζ με γάντια ή ένα μασάζ με σφουγγάρι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση των μαστών εάν χρησιμοποιήσετε το σωστό βάλσαμο ή λάδι κατά τη διάρκεια του.

Απολέπιση και μάσκες – πλήρως ενυδάτωση

H καθημερινή φροντίδα που εξασφαλίζει ότι το δέρμα των στηθών είναι ενυδατωμένο θα έχει σαν αποτέλεσμα μια υπέροχη εμφάνιση. Λόγω του ότι το δέρμα είναι λεπτό και στεγνώνει εύκολα, είναι σημαντικό μια κρέμα να περιέχει μεταξύ άλλων: εκχύλισμα κισσού, θαλάσσια άλγη, εκχύλισμα από αλογοουρά και πράσινο τσάι, που επιταχύνει την αναγέννηση και σύσφιξη του δέρματος, καθώς και βιταμίνες από την ομάδα Β και βιταμίνες Α, C και Ε, και βούτυρο κακάου και υαλουρονικό οξύ, και τα δύο λειτουργούν ως ενυδατωτές.

Μια δίαιτα και ασκήσεις για όμορφα στήθη

Πολλά εξαρτώνται από τη διατροφή σας, συμπεριλαμβανομένου του σκληρού δέρματος. Τι είναι το πιο σημαντικό για τα στήθη; Το σημαντικότερο είναι οι βιταμίνες της ομάδας Β που βρίσκονται σε ημικατεργασμένα προϊόντα, καθώς και τα προϊόντα σιταριού. Άλλες βιταμίνες που δεν πρέπει να ξεχάσετε είναι οι Α, Ε και Γ, επειδή προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και εμποδίζουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Φυσικά, είναι ευκολότερο να βρεθούν σε φρούτα και λαχανικά. Ένα λαχανικό με ιδιαίτερη σημασία για αυτό είναι το καρότο, καθώς σας προμηθεύει μεγάλες ποσότητες βήτα-καροτίνης. Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού επηρεάζει επίσης τον τρόπο εμφάνισης του δέρματος. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η γρήγορη απώλεια ή αύξηση του βάρους είναι ανθυγιεινή για το δέρμα, προκαλώντας έλλειψη σταθερότητας και ραγάδες.

Τι είναι η διατροφή χωρίς σωστή άσκηση; Ο ρόλος της σωματικής δραστηριότητας στην ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητος. Η επιθυμία να σηκωθεί και να σταθεροποιηθεί το στήθος σας σχετίζεται επίσης με την άσκηση. Η βάση εδώ θα ήταν οι κάμψεις και το κολύμπι, μπορείτε να σηκώσετε επίσης μικρά βάρη. Η ανάπτυξη των μυών του στήθους σας είναι το πρώτο βήμα. Η σωστή και ευθεία στάση έχει επίσης μεγάλη επίδραση.

Γνωρίζετε το σουτιέν σας, ή πώς να το επιλέξετε;

Ένα σουτιέν είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην ντουλάπα μιας γυναίκας, γι ‘αυτό η επιλογή ενός είναι πολύ σημαντική. Χάρη στο σωστό μέγεθος σουτιέν και σωστή περιφέρεια, τα στήθη μπορούν να φαίνονται και να αισθάνονται υπέροχα, γεγονός που θα βελτιώσει τη διάθεσή σας, την άνεση και την εμπιστοσύνη σας. Ένα ανάρμοστο σουτιέν μπορεί να είναι αιτία για αισθητικά προβλήματα: ένας πολύ μικρό θα συμπιέσει και θα παραμορφώσει το στήθος σας, ενώ ένας πολύ μεγάλο θα το παραμορφώσει μέσω ακατάλληλης στήριξης.

Μία από τις βασικές παραμέτρους ενός σουτιέν είναι η περιφέρεια του. Μετρώντας κάτω από τα στήθη με ένα μέτρο ταινιών ευθυγραμμισμένο απευθείας κάτω από το στήθος θα πρέπει να σας δώσει μια απάντηση ως προς το μέγεθος που θα είναι τέλειο για τη στήριξη του στήθους σας. Κατά τη διάρκεια της μέτρησης θα πρέπει να αφήσετε όλο τον αέρα από τους πνεύμονές σας, καθώς επίσης και να πιέσετε ελαφρά την ταινία μέτρησης έτσι ώστε να πιέζει σταθερά στο δέρμα, αλλά όχι αρκετά σταθερή για να προκαλέσει προβλήματα με την αναπνοή ή πόνο. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να στρογγυλοποιηθούν προς τα κάτω, π.χ. αν μετρήσετε 77 εκατοστά, τα αποτελέσματα θα πρέπει να στρογγυλοποιηθούν σε 75. Γιατί πρέπει να το κάνετε αυτό; Επειδή ακόμη και το σουτιέν υψηλής ποιότητας θα τεντώσουν.

H σωστή περιφέρεια είναι μία παράμετρος, αλλά πώς να επιλέξετε το μέγεθος του σουτιέν; Η μέτρηση πρέπει να ξεκινά με την ευθυγράμμιση του μέτρου οριζόντια στο ύψος της θηλής. Η ταινία μέτρησης πρέπει να τυλίγεται χαλαρά γύρω από το στήθος σας. Σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι σωστό, δεν θα πρέπει να το στρογγυλεύσετε πάνω ή κάτω. Όταν δοκιμάζετε ένα σουτιέν, καλό είναι να σκύψετε και μόνο στη συνέχεια να το στερεώσετε στο πιο χαλαρό μέρος.

Υπάρχει ένας κανόνας για αυτό: όταν αλλάζετε την περιφέρεια σε μικρότερη, αλλάξτε επίσης το σουτιέν. Αυτός ο κανόνας λειτουργεί με δύο τρόπους: οπότε εάν επιλέξετε μια μεγαλύτερη περιφέρεια, θα πρέπει επίσης να επιλέξετε μεγαλύτερο σουτιέν.

Πώς να επιλέξετε ένα σουτιέν

Υπάρχουν μερικοί ήταν τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι το σουτιέν που επιλέξατε είναι ιδανικό για τα στήθη σας. Πρώτος δείκτης είναι το πίσω μέρος του σουτιέν που πρέπει να είναι οριζόντιο, οπότε δεν πρέπει να κινείται όταν το φοράτε. Στη συνέχεια, πρέπει να κοιτάξετε μπροστά, για να δείτε αν τα στήθη είναι ελαφρώς ανυψωμένα. Το να φτιάξετε τους ιμάντες δεν είναι μια καλή λύση, διότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να διορθωθεί είναι η περιφέρεια του σουτιέν. Οι ιμάντες δεν πρέπει να πιέζουν στα χέρια σας, το βάρος του στήθους πρέπει να στηρίζεται στην περιφέρεια κάτω από το στήθος. Ένας άλλος δείκτης είναι να ελέγξετε αν τα στήθη ταιριάζουν στο σουτιέν ολόκληρα. Μπορείτε να είστε σίγουρες όταν ελέγχετε την περιοχή των μασχαλών – αν δεν υπάρχουν πτυχώσεις που σχηματίζονται εκεί, το σουτιέν ταιριάζει. Εάν το σουτιέν διπλώνεται αντί να καλύπτει ομαλά τα στήθη, πρέπει να πάρετε ένα μικρότερο. Ο επόμενος δείκτης είναι τα κοκάλα πάνω από το στήθος και ο τρόπος με τον οποίο ευθυγραμμίζονται. Είναι βέλτιστο όταν είναι ίσια και δεν αγγίζουν τα στήθη σε κανένα σημείο. Θα πρέπει να παραμείνουν κάτω από την προτομή, και στην πλευρά να ευθυγραμμίζονται σαν να καταλήγουν στη μέση της μασχάλης. Χάρη σε αυτό, δεν θα σας πονέσουν ούτε θα πιέσουν τα στήθη. Ο τελευταίος δείκτης είναι να κάνετε λίγες ξαφνικές κινήσεις σε ένα ήδη φορεμένο σουτιέν, το οποίο θα σας επιτρέψει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό μέγεθος. Αν το σουτιέν παραμείνει στη θέση του κατά τη διάρκεια των κινήσεων, πηδώντας ή στρέφοντας το σώμα σας, και τα στήθη δεν πέφτουν από αυτό, είναι πιθανότατα το σωστό μέγεθος.

Το ερώτημα του “Πώς να επιλέξετε ένα σουτιέν” γίνεται από πολλές γυναίκες. Το σωστά τοποθετημένο εσώρουχο θα προσφέρει άνεση και μεγάλη διάθεση, καθώς και αίσθηση ασφάλειας. Τόσο αυτό όσο και η τακτική φροντίδα, καθώς και η σωστή διατροφή και η άσκηση θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε πλήρη, εύμορφα και όμορφα στήθη.