5 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος και την εμφάνιση των ρυτίδων. Ακατάλληλη διατροφή, υψηλά επίπεδα στρες, έκθεση δέρματος στην ακτινοβολία UV, καθώς και χαμηλή ποιότητα ύπνου. Όλα αυτά προκαλούν τα πρώτα σημάδια γήρανσης να φαίνονται πολύ ταχύτερα από ό, τι υποδεικνύεται από τη βιολογική ηλικία. Ακόμη και όταν έχετε ήδη ωριμάσει, μπορείτε να καταπολεμήσετε σωστά την ανάπτυξη νέων ρυτίδων και την εμβάθυνση των υπάρχοντων και χωρίς Botox. Οπότε, ποιοι είναι οι 5 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες;

Πρώτα φροντίστε το δέρμα σας από μέσα

Contents

Πριν εξετάσετε τα άλλες λύσεις για να πολεμήσετε τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες, βεβαιωθείτε πρώτα ότι δεν εμφανίζονται νέες. Θυμηθείτε να καθαρίσετε το δέρμα σας από λιπαρότητα και σμήγμα, επειδή είναι οι σύμμαχοι για τις ελεύθερες ρίζες που θα επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματός σας και θα διευκολύνουν την εμφάνιση των ρυτίδων. Μια πηγή ενός νεανικού και υγιούς δέρματος μπορεί να είναι η καθημερινή διατροφή σας: ντομάτες, καρότα, σπανάκι, μαϊντανός, καρύδια ή ηλιόσποροι. Δεν μπορείτε να ξεχάσετε την κατάλληλη ενυδάτωση. Η κατανάλωση της κατάλληλης ποσότητας νερού διασφαλίζει τη διατήρηση της σωστής ισορροπίας νερού-λιπιδίων που αποτελεί προστατευτικό φράγμα και επηρεάζει την κατάλληλη ελαστικότητα του δέρματος.

Χρησιμοποιήστε μια διατροφική κρέμα ημέρας και νύχτας

Μαζί με την ενυδάτωση από το εσωτερικό, χρησιμοποιώντας μια κατάλληλη ενυδατική κρέμα μπορεί επίσης να είναι ένα όπλο στον πόλεμο κατά των ρυτίδων. Εάν βλέπετε ήδη τα πρώτα σημάδια της ηλικία, θα πρέπει να επιλέξετε κρέμες που όχι μόνο ενυδατώνουν, αλλά και απαλύνουν και σταθεροποιούν το δέρμα. Οι κρέμες ρυτίδων περιέχουν συχνά υαλουρονικό οξύ, αλλά και άλλα πολύτιμα συστατικά. Ένας καλός τρόπος για να καθυστερήσετε τη διαδικασία γήρανσης είναι να χρησιμοποιήσετε κρέμες που είναι φυσικές, που περιέχουν φυτικά έλαια που επηρεάζουν την καθυστέρηση των διαδικασιών γήρανσης και απορροφώνται μέσω των υδρολιποδικών στρωμάτων του δέρματος. Αυτά είναι, μεταξύ άλλων, Αργανέλαιο ή jojoba. Συχνά, οι φυσικές κρέμες περιέχουν επίσης ξυλιτόλη – καστανή ζάχαρη που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Φυσικά, οι αντιρυτιδικές κρέμες μπορούν επίσης να περιέχουν ρετινόλη, η οποία μπορεί να μην είναι το κατάλληλο προϊόν για κάθε δέρμα, επειδή μπορεί να το ενοχλήσει. Για να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα, πρέπει πρώτα να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα.

Προστασία από ακτινοβολία UV

H υπεριώδης ακτινοβολία επηρεάζει επίσης τη δημιουργία ρυτίδων, οπότε για να αποφύγετε την επιτάχυνση της δημιουργίας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε κρέμες φίλτρου UV. Το χειμώνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο 15 SPF, ενώ το καλοκαίρι πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 SPF. Δεν πρέπει να ξεχνάτε τα γυαλιά ηλίου, επειδή το γεγονός ότι ανοιγοκλείνετέ τα μάτια επιδρά στον σχηματισμό ρυτίδων στην περιοχή των ματιών.

Φωτοθεραπεία και Botox – πώς να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση των ρυτίδων είναι η φωτοθεραπεία, που χρησιμοποιείται στα σαλόνια ομορφιάς. Η ακτινοθεραπεία (υπέρυθρη θεραπεία) διεγείρει τα κύτταρα να παράγουν κολλαγόνο, το οποίο καλύπτει τις ρυτίδες και ενισχύει το δέρμα. Είναι μια εναλλακτική λύση στο Botox, που συχνά χρησιμοποιείται από ώριμες γυναίκες. Η έγχυση του, σε ασφαλείς δοσολογίες είναι, φυσικά, πολύ αποτελεσματική, αλλά πρέπει να επιλέξετε ένα φημισμένο γραφείο αισθητικής ιατρικής και έναν γιατρό με εμπειρία. Μια κακή διαδικασία μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε παράλυση ενός μέρους του προσώπου σας.

Χρήση καλλυντικών μασκών

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μάσκες που έχουν φτιάξει μόνοι τους, π.χ. από γιαούρτι ή αγγούρι, μπανάνες, λάδι ή ρύζι. Είναι δύσκολο να μετρήσετε την αποτελεσματικότητά τους, αλλά είναι βέβαιο ότι τα κατάλληλα συνθετικά συστατικά μπορούν να τροφοδοτήσουν σωστά και να ενυδατώσουν το δέρμα.

H καταπολέμηση των ρυτίδων πρέπει να είναι πολύπλοκη – τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό. Μόνο αυτό θα σας επιτρέψει να είστε ευχαριστημένοι με το νεανικό δέρμα που αναζητάτε. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τις δοκιμασμένες και σίγουρες μεθόδους απομάκρυνσης των σημείων γήρανσης.